top of page

Sademetsä lastenhuoneen sisustuksessa


Olen kasvanut metsän laidalla Pohjois-Karjalassa ja nykyinen koti löytyi myös upean mäntymetsän kätköistä. Metsä on minulle tärkeämpi kuin vesi ja siihen liittyy monen monta lapsuusmuistoa. Haluan, että metsät säilyvät maapallon henkireikänä ja satumaisina elämyspaikkoina niin Suomessa kuin muualla. Tämä on syy miksi olen todella tarkka siitä, ettei missään Kanelimamman herkuissa ole käytetty palmuöljyä, sillä palmupuiden kasvattamiselle raivataan sademetsiä koko ajan. Tilanne on hälyttävä.


Oletko sinä päässyt käymään sademetsissä? Minä olen tutustunut niiden eksoottiseen maailmaan ainoastaan elokuvien välityksellä. Mutta joskus viidakon voi rakentaa kotiin kuten minä tein edellisessä kodissamme Roihuvuoressa. Lastenhuoneeseen löytyi kaunissävyinen Pantteri-tapetti RUSTAn valikoimasta. Samasta liikkeestä kuopus valitsi itselleen tyynyn, ja minkäpä muunkaan kuin Pantteri-aiheisen!


Olen aina pitänyt keltaisen ja turkoosin yhdistelmästä, mikä on keväisen raikas ja retrosisustukseen sopiva. Tämä yhdistelmä jatkuu uudessa kodissamme, vanhassa rintamamiestalossa, ja siitä kerron hieman myöhemmin. Halusin säilyttää itselleni muistona entisen kotimme 50-luvun tunnelman ja siksipä tämä blogikirjoitus. Eläintapetti on kenties jo jäänyt uuden tapetin alle uusien omistajien myötä, mutta onneksi tapettia löytyy vielä Rustan valikoimasta. Tämä ei todellakaan ole kaupallinen yhteistyö, mutta kyseisestä liikkeestä löytyy monen monta kivaa ja varsin edullista tapettia :). Ja olen niitä liimannut seiniin niin monta, että voin suositella tapettien laatua ja helppoa asennusta!


Ja voin pitää itseäni tapettimaisterina, sillä olen tapetoinut lukuisten kotieni seiniä ihastuttavilla tapeteilla; sekä liisteri- että liimapohjaisilla. Taisin tapetoida ensimmäisen kerran yli 15 vuotta sitten, jolloin hankin ensimmäisen pikkukotini Helsingin Töölöstä. Uskonpa, että tunnen kaikki Tapettitalon tapetit ja olen päässyt testaamaan myös Borås-tapettien valikoiman, Elloksen kukkatapetit, yllä mainitun Rustan tapettivalikoiman ja paljon muuta. Harmi, ettei kaikista tapeteista ole valokuvamuistoja.


Mutta nyt lopettelen, sillä lähden pohjamaalaamaan portaiden kaidetta, johon ehkä saisi laitettua pienen palan vaaleaa kukkatapettia :).


Terveisin,

Kanelimamma, Hanne


Tässä linkkejä tapettivalikoimiin (mielestäni parhaat tapetit):

89 views0 comments

Comments


bottom of page