top of page

Vastuullinen yritys suojelee metsiäVastuullisuus tuntuu olevan muodissa; ainakin sitä voi kuulla ja siitä voi lukea kaikkialta. Itsekin olen yrittäjänä perehtynyt siihen: mitä oikein on vastuullisuus yritystoiminnassa? Osallistuin Kanelimamman edustajana Suomalaisen Työn Liiton järjestämään vastuullisuus-koulutukseen, sillä halusin avartaa näkemyksiäni tästä pinnalla olevasta aiheesta.


Sain koulutuksesta paljon uutta, hyödyllistä tietoa yrityksen vastuullisuudesta ja ilokseni sain todeta, että Kanelimamma on tehnyt monia asioita oikein ja luonnostaan ajattelematta sen enempää vastuullisuutta. Kanelimamma on ollut jo neljän vuoden ajan edelläkävijä tarjoamalla palmuöljyttömiä herkkuja kuluttajien ja yritysten lahjoiksi. Mitä pienet edellä, sitä suuret perässä :). Pienyrityksen on helpompi olla erilainen ja tehdä ketterästi hyvää ilman aikaa vieviä kokouksia ja strategian hiomista. Jos haluaa lahjoittaa, sen voi tehdä vaikka parin päivän kuluttua. Tai ehkäpä jo heti!


Pienyrityksellä on kasvot, yrittäjän kasvot. Niin myös Kanelimammalla. Kanelimamman arvot tulevat minulta, keneltäpä muultakaan. Kierrättäminen, luonnon ja ihmisten kunnioittaminen on asunut minussa pienestä lähtien, kun vartuin Pohjois-Karjalassa luonnon ja avuliaiden ihmisten ympäröimänä. Erityisen läheinen minulle on metsä, jossa olen viettänyt paljon aikaa niin lapsena metsämajoja rakennellen kuin aikuisena metsässä valokuvaten. Hakeudun usein metsän äärelle ja kodin ikkunoista komeilevat upeat mäntypuut. Olen iloinen, että myös lapseni ovat löytäneet metsän leikkipaikakseen. Saamme olla onnellisia, että suomalaisilta löytyy maaperän timanttien sijaan vihreä ja voimaannuttava metsä.


Sademetsiä on hakattu paljon. Aivan liikaa. Yksi syy siihen on ollut palmuöljyn käyttö elintarviketeollisuudessa. Tein jo alussa päätöksen, ettei yhdessäkään Kanelimamman herkussa, suklaassa tai toffeessa, ole palmuöljyä, sillä itse en halua olla edistämässä maapallon keuhkojen tuhoa. Metsä on tärkeä kaikkialla maailmassa. En ole ikinä päässyt sademetsään, mutta ehkäpä jonain päivänä pääsen ja istutan sinne ainakin yhden uuden puun!


Kanelimamma tulee lahjoittamaan vuodesta 2021 alkaen WWF:n kautta sademetsien ja suomalaisen metsän suojeluun. Kanelimamma ei voi pienenä yrityksenä yksin pelastaa metsiä, mutta yhdessä voimme. Tietoisuus on jo kasvanut ja nyt on tehtävä konkreettisia tekoja. Valitsethan sinäkin itselle, ystävälle tai yrityksen henkilökunnalle herkkulahjoja, joissa ei ole käytetty palmuöljyä? Luonto kiittää.


Vastuullisuus tarkoittaa paljon muutakin Kanelimammalle kuin metsien suojelua. Yritän henkilökohtaisesti huolehtia kierrätettävyydestä kaikessa mahdollisessa. Opin kierrätyksen jo lapsena, kun seurasin mummia kirpputorien ihmeelliseen maailmaan tai ihmettelin äitiäni, joka säilöi ja kierrätti ihan kaiken :).


Teen itse ja yritykseni puolesta hyväntekeväisyyttä useita kertoja vuodessa, sillä haluan ilahduttaa heikommassa osassa olevia ihmisiä. Tulen kertomaan myöhemmin tässä blogissa millä tavoin ilahduttaminen konkreettisesti tapahtuu. Kerron myöskin, millä muilla tavoin Kanelimamma on vastuullinen yritys. Vastuullisuuttahan on niin monenlaista: kotimainen työ, tuotantopaikkojen valinta, ekologiset ja kestävät materiaalit... Ollaan kuulolla!


Ystävyydellä Hanne
8 views0 comments

Comments


bottom of page