top of page

Kotimainen palapeli 1000 - yhdessä!

Updated: Sep 14, 2022


1000 palaa ja ainakin 1000 minuuttia! Palapelien teko on kasvattanut suosiotaan eri ikäisten keskuudessa. Ehkä tähän vaikutti korona ja runsas ajankäyttö kotona. Ihmiset innostuivat kokoamaan haastavia palapelejä ja tähän puuhaan jää helposti koukkuun, joten palapelejä ostetaan ja kootaan yhä edelleen runsaasti. Koska kotona vietetään kenties enemmän aikaa yhdessä, on mukavaa olla mielekästä tekemistä varsinkin sadesäällä.Kotimainen, luontoaiheinen palapeli


Kauppojen palapelivalikoima on runsas, mutta aika lailla ulkomaalaispainotteinen. Halusin painattaa Kanelimamman palapelin Suomessa ja näin myös tein. Kuvion työstäminen oli haastavaa ja kuvion rakentamiseen menikin keväällä 2022 useampi viikko tai jopa kuukausi. Halusin luoda palapelin, jossa olisi luontoaiheinen tarina. Mietin alkuvaiheessa valokuvaa palapelin kuvituksessa (olenhan myös saanut valokuvaajan ammattitutkinnon), mutta päätin piirtää erilaisia luontoelementtejä käsin sekä tietokoneella ja yhdistelin niitä harmonisksi kokonaisuudeksi, jolloin kuviosta muodostui Kotimetsä. Ja palapelin kuva ilmentää todellakin meidän omaa kotimetsää, sillä siihen on ikuistettu pihallamme juoksevat jänikset eri vuodenaikoina, useat puulajit koivusta pihlajaan, pöntöissä ja oksilla visertävät linnut, puolukat ja kettukin kurkistaa silloin tällöin puun takaa tai ainakin jättää jälkensä lumelle.


Palapelin terveysvaikutukset

Palapelin rakentaminen rentouttaa ja vie ajatukset muualle arjen askareista. Palapelin kokoaminen luo myös onnistumisen kokemusta ja tuottaa siten hyvää mieltä tekijälleen. Arvostetun ruotsalaistutkimuksen ScienceNordicin mukaan kutominen tai palapelien kokoaminen on lähes yhtä hyödyllistä kuin rankka, fyysinen treenaaminen, jos haluaa suojautua muistisairauksilta kuten Altzheimerin taudilta. Haasteellinen palapeli onkin oiva lahja iäkkäämmille läheisille ja ystäville.Palapelistä taulu


Halusin suunnitella palapelin kuviosta sellaisen, joka toimisi myös koottuna seinällä tauluna. Ja voin kyllä sanoa, että Kotimetsä-palapelitaulusta tuli meidän kotimme rakkain taulu ja kokoa sillä on mukavasti 50 x 70 cm eli varsin kookas taulu. Itse en ollut koskaan aikaisemmin kehystänyt taulua ja jouduinkin miettimään mikä olisi paras tapa siirtää koottu palapeli seinälle. Ja tässäpä ratkaisu. Hanki valmiiksi kehys ja ala koota palapeliä kehyksen takapahville. Kun olet saanut koottua kaikki palapelin palat, niin aseta kehyksen lasiosa päälle ja käännä palapeli varovasti toisinpäin pahvilla tukien, jotta saat palapelin nurjan puolen esille. Tämän jälkeen laita teippiä ristiin rastiin palapelin takaosassa, niin palapeli ei pääse vahingossakaan purkautumaan. Sitten asetat vain takapahvin paikoilleen ja taulu on valmis seinälle! Ohessa kuva minun ja kuopukseni kokoamasta Kotimetsä-palapelitaulusta.
Palapeli on upea lahja


Palapelistä on iloa pitkäksi aikaa ja todella pitkäksi, jos siitä tekee taulun seinälle! Minulla on tapana antaa blogissani lahjavinkkejä ja 1000 palan palapeli on ehdottomasti upein joululahjavinkki joululle 2022! Olen koonnut kauniin JOULUPUU ON RAKENNETTU -lahjakokonaisuuden yrityslahjoja silmällä pitäen ja settiin kuuluu palapelin lisäksi kotimainen laku, glögitiiviste ja vanhan ajan voitoffee. Puuhaa ja herkuttelua yhdessä perheen kanssa ja tätä lahjaa arvostavat varmasti yrityksen henkilökunta sekä asiakkaat.


Kanelimamman palapelejä saa ostettua muuten verkkokaupan lisäksi MEILLÄ KOTONA-kaupoista: www.kaupat.meillakotona.fi


Puuhakasta syksyä ja nautihan upeasta luonnosta ja poimi sankoon puolukoita sekä sieniä!


Hanne
94 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page