top of page

Kukkien lumoissa

Minä, Kanelimamman perustaja, olen ollut pienestä tytöstä lähtien ihastunut kukkiin. Asuimme Pohjois-Karjalassa pienessä kylässä ja pihallamme oli punainen leikkimökki, jossa usein pidin kukkakauppaa naapurissa asuvan ystäväni kanssa. Kukkakaupan valikoima oli aina runsas, sillä takana olevalta pellolta löytyivät niittyleinikit, lupiinit, kissankellot ja päivänkakkarat. Kun oli niittyleinikkien aika kukoistaa, niin pelto oli keltainen kukkameri.


Minusta olisi voinut tulla isona kukkakauppias. Mutta tulikin herkkukauppias. Mutta kukat ovat olleet aina esillä elämässäni joko vaatteissa tai sisustuksessa. Ja kohta esittelenkin sinulle kaksi nykyisen kotini lempikukkatapettia. Niin, ja kukat ovat kyllä tärkeässä roolissa Kanelimamman herkuissakin, sillä etikettiä koristelee graafinen kukkakuvio. Käytän kukkia koristeina myös valokuvissa, joita someen siloin tällöin jaan.


Kukat ovat ihania! Kaikenväriset.


Asumme nyt 50-luvun kerrostalossa, jonka huoneet ovat saaneet kukkakuviollisen tapetin seinälleen. Tämä ensimmäinen kuva on työhuoneeni, jota kutsun myöskin turkoosiksi huoneeksi, seinältä. Hankin tämän kukkaistapetin Ellokselta muutama vuosi sitten, enkä ole vieläkään siihen kyllästynyt. Olen raikastanut turkoosin huoneen ilmettä keltaisella raitamatolla ja sisustustyynyillä ja minusta keltainen ja turkoosi on todella herkullinen väripari 50-luvun sisustuksessa. Kuten kuvasta huomaa, niin peili heijastelee tauluja, joissa myöskin ovat roolissa kukkaset. Yhdestä taulusta voit bongata Kanelimamman perustajan nuorena :).

Kotini toinen lempitapettini on rehevä, sinitaustainen kukkatapetti, jonka löysin Rusta-myymälästä edulliseen hintaan. Tapetissa on todella kauniit sävyt: sininen, roosa ja turkoosinvihreä. Värit, joita suosin myös Kanelimamman toffeepussien etiketeissä. Tapetti oli helppo levittää seinään, sillä liima siveltiin ensin seinään ja tapetti kiinnitettiin helposti liiman päälle. Epäilin aluksi, voisiko näin edullinen tapetti olla laadukas, mutta yllätyin, kuinka helppoa asennus oli ja jälki oli siistiä. Toki olen tapetoinut monen monta kertaa, joten tekijä alkaa olla lähes ammattilainen :). Eikös olekin upea tapetti?


Minusta kukkatapetit sopivat loistavasti 50-luvun kotiin ja luovat positiivisella tavalla vanhan ajan mummolatunnelmaa. Sitä samaa yritän luoda myös Kanelimamman herkkujen ympärille. Yritän suunnitella herkkujen pakkauksista niin nätit, että ne voi antaa lahjaksi ystävälle. Ja mikä ilo: Kanelimammalla on lukuisia kukkakauppoja jälleenmyyjinä ja puodeissa myydään kukkasen kera toffeeta tai suklaata. Karkkeja ja kukkasia!:)57 views0 comments

Comments


bottom of page