top of page

Keltainen kevät: Kurjenpolvi ja vanhat Arabian kahvikupit 70-luvulta


Keltainen! Se on ihanan energisoiva väri, mutta käytän sitä vain pienenä mausteena kodin sisustuksessa. Mutta pääsiäisen aikaan keltainen nostetaan jalustalle ja ihaillaan sen upeaa hohtoa.


Olin aikoinaan monta, monta vuotta töissä ikonisessa Marimekossa ja siellä on järjestetty kirpputoreja työntekijöille ainakin Kirsti Paakkasesta lähtien; ehkäpä oli myös Armin aikaan. Ja niinpä minulle päätyi edullisesti iso kangaspala Marimekon keltaista Kurjenpolvea, minkä Aino-Maija Metsola suunnitteli Marimekolle vuonna 2013. Kuosi on todella hieno kuten suunnittelijan muutkin kuosit ja minusta Kurjenpolvessa on retrotunnelmaa. Ja tuo keltainen väritys!
Tämän kankaan laitan aina kevään juhlapöytään. Ja kaapistani löytyy myös kirpputorilta löydetyt keltaiset Arabian kupit ja lautaset. Niitä näkee silloin tällöin kirpputoreilla ja aika edulliseen hintaan. Laitoin kerran Arabian vanhat astiat-facebook ryhmään kuvan ja kyselyn kupeista, mutta kukaan ei tuntunut tietävän kuppien nimeä tai suunnittelijaa. Tiedätkö sinä?


Kupit ja lautaset on suunniteltu 1974; se lukee pohjassa. Mutta kyse on kai Arabian testiastioista. Oli miten oli, nämä vanhat Arabian kahvikupit ja lautaset ovat kauniin keltaiset ja sopivat hyvin kevän juhliin yhdessä Marimekon Kurjenpolvi-pöytäliinan kanssa. Alhaalla kuvassa näkyy Arabian leima: 3-74. Lähes syntymähetkeni :).
Jos haluat lukea lisää Aino-Maija Metsolasta, niin tässä linkki lahjakkaan Marimekko-suunnittelijan sivuille:Keltaista ja herkullista kevättä sinulle ja muistathan vaalia sopivasti vanhaa; kaiken ei tarvitse olla uutta, niin luonto kiittää!


Ystävällisesti,

Hanne

153 views0 comments

Comentarios


bottom of page