top of page

Minkä arvoisen joululahjan yritys voi antaa työntekijälleen?Joululahjan verotus

Moni yrityksen joululahjoista vastaava pohtii varmaankin joka syksy mitä tulevana jouluna voisi antaa lahjaksi työntekijöille? Lahjan valinta on varmasti vaikea, sillä sen olisi hyvä olla mieluisa sukupuoleen katsomatta. Usein joululahjaksi valitaankin herkkukori, jonka sisältö maistuu varmasti kaikille lahjansaajille.


Mutta minkä arvoisen joululahjan yritys voi antaa verovapaasti työntekijöilleen? Verottajan mukaan verottomaksi hyväksyttävän vähäisen lahjan kuten joululahjan arvo saa olla enintään 100 euroa. Verovapaus edellyttää, että koko henkilökunta saa samanlaisen lahjan työnantajaltaan. Jos yritys on halunnut kiittää työntekijöitään keväällä vähäisellä lahjalla, vaikkapa 20€:n arvoisella herkkupaketilla, niin tämä vähennetään verovapaan 100€:n lahjasta, jolloin joululahjan arvo voi olla verotuksellisesta näkökulmasta enintään 80€. Jos työnantajan antamien lahjojen yhteenlaskettu arvo on vuodessa yli 100 euroa, lahja on työntekijälle veronalainen etu.


Lahjakortti joululahjaksi


Lahjakortin valinta henkilökunnan joululahjaksi ei ole aivan yksinkertaista, sillä verolain mukaan rahamäärältään pieninkin lahjakortti on yhtä kuin palkka, josta maksetaan veroa. Lahjakortti on verovapaa vain, jos se on määritelty tarkasti tietyn esineen tai palvelun ostoa varten. Tällöin puhutaan yksilöidystä lahjakortista eli lahjakortilla hankitaan tietty palvelu tai esine tietystä paikasta. Verotuksellisesti yrityksen kannattaa mieluummin antaa henkilökunnalleen kiitoslahjaksi jouluna fyysinen joululahja kuten vaikkapa kotimainen herkkukori, viinipullo, kodintekstiilejä jne. Verovapaaksi lahjaksi katsotaan myös mm. konserttilippu määriteltyyn konserttiin. Ideana joululahjan verottomuudessa on se, ettei työntekijä saa itse valita joululahjaansa, vaan se on yrityksen työntekijöilleen valitsema.
Kotiin postitettavat joululahjat


Koronapandemia on lisännyt postitettavien yrityslahjojen kysyntää. Työnantaja haluaa kiittää etätyöntekijöitään pienellä kotiin lähetetyllä kiitoslahjalla. Yritys voi lähettää joululahjoja kotiovelle verovapaasti, jos lahjan arvo on enintään 100€ (vuosi) ja kaikki työntekijät saavat lahjan. Eli yritys voi jakaa henkilökunnan joululahjan konttorissaan tai lähettää lahjan työntekijöiden kotiin. Verotuksellisesti tällä ei ole merkitystä.


Koronavuosi on tuonut säästöjä yrityksille, sillä yhteisiä juhlia ei ole voitu järjestää fyysisessä paikassa, mutta etäjoulujuhlat ovat arkipäiväistyneet. Mikäpä onkaan parempi tapa viettää yhdessä joulujuhlaa kuin hyvä ohjelma ja yrityksen työntekijöilleen lähettämä herkkupaketti, joka voidaan yhdessä tyntekijöiden kesken avata virtuaalisessa joulujuhlassa ja nauttia tilaisuudesta jouluherkkujen ja hyvän ohjelman kera!


Joulun herkkukori


Kanelimamma on kerännyt joulukuvastoon useita herkkupakkauksia, joista yritys voi valita työntekijöilleen parhaimman joululahjan. Kanelimamma ei pakkaa herkkuja herkkukoriin, sillä Suomessa tehty kartonkinen lahjalaatikko on koria ekologisempi ja kotimaisempi vaihtoehto.


Kanelimamma lienee ainoa herkkutoimittaja Suomessa, joka voi tarjota samaan lahjapakettiin monia jouluherkkuja samalla visuaalisella ilmeellä, jolloin lahjan sisältö on tarkoin mietitty ja kaunis. Sama etiketti tai kuvio sekä joulun värit toistuvat niin kotimaisessa glögissä, pipareissa, joulukahvissa kuin vanhan ajan voitoffeessa, suklaassa ja jouluteessä.


Ja maku on ratkaiseva. Kanelimamman herkuissa ei ole käyetty palmuöljyä, vaan aitoa voita, joka kyllä maistuu vanhan ajan voitoffeessa. Suomalaisen pienpaahtimon paahtamaa joulukahvia maustetaan aidoilla mausteilla; ei keinotekoisilla aromeilla. Suklaa on suussa sulavaa ja joulutee on kuin glögiä. Ja mikä parasta, missään herkussa ei ole käytetty palmuöljyä. Luonto on tärkeä ❤. Hyvää ja vastuullista joulua!


Lisätietoja yritysjoululahjojen verotuksesta:

Tässäpä vielä linkki Kanelimamman JOULUKUVASTOON, jossa on esitelty monta joululahjaideaa yrityksen henkilökunnalle aina 15 €:n arvosta ylöspäin.


Toivottavasti löydät hyvän joululahjan henkilökunnallesi ❤


Ystävyydellä,

Hanne


info@kanelimamma.com www.kanelimamma.com366 views0 comments

Comments


bottom of page